Održan drugi turnus duhovnih vježbi

Od 16. do 21. lipnja ove godine održan je drugi turnus duhovnih vježbi za našu braću i to u creskom samostanu sv. Frane.

Sudjelovala su petnaestorica braće: Cres (3), Novi Marof (1), Pula (1) Split (2), Šibenik (1), Vinkovci (3), Zagreb (4).

Voditelj duhovnih vježbi bio je fra Ante Vučković, profesor na splitskom KBF-u. 

Za temu, duhovnik je izabrao Evanđelje po Mateju te iz njega izdvojio brojne teme za svakodnevni život braće, posebno se osvrnuvši na Isusova ozdraviteljska čuda te govore o Kruhu života. 

Braća su imala dovoljno vremena i za osobnu molitvu i razmatranje te euharistijsko klanjanje u tišini. Sveta misa slavila se svakodnevno uz pjesmu i prigodnu homiliju. Bilo je vremena i, za svima tako potreban, odmor duše i tijela, a tomu je poslužilo i lijepo vrijeme.

U utorak i srijedu braću samostana i sudionike duhovnih vježbi posjetili fra Miljenko Hontić, provincijalni ministar i fra Zlatko Vlahek, tajnik Provincije. Iako su oni imali poslovni susret s predstavnicima biskupije i grada u vezi organizacije proslave godišnjice prvog Generalnog ministra OFMConv., nakon podjele Reda, Fra Miljenko je jedan dan predslavio euharistijsko slavlje s braćom u duhovnim vježbama te braći poželio uspješan nastavak duhovnih vježbi te dobru duhovnu i cjelokupnu obnovu.

Zahvaljujemo na gostoprimstvu domaćinima fra Ferdinandu, fra Ljudevitu i fra Mateju na čelu s gvardijanom, fra Vitomirom. 

Vjerujemo kako su duhovne vježbe urodile lijepim plodovima za posvećeni život braće i da su mogli skupiti duhovne snage za povratak u svakodnevnicu.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV