Dom sv. Antuna

Sveti Duh 33
10000 Zagreb

fra Vladimir Vidović, ravnatelj Doma sv. Antuna i voditelj Pučke kuhinje

tel. (01) 37-58-458 (ravnatelj)

mob: 091/ 34 44 340 (fra Vladimir)

vladimirvidovic@gmail.com


U sklopu karitativne djelatnosti franjevaca na Svetom Duhu od 29. travnja 1995. godine djeluje Dom sv. Antuna koji pod svojim krovom objedinjuje slijedeće djelatnosti: smještaj u studentskom domu, i to potpuno besplatan za četrnaest studenata; našu izdavačku djelatnost kojom širimo naš apostolat te Pučku kuhinju koja svakodnevno, osim nedjelje, priprema 300-tinjak obroka za ljude u potrebi.

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca svake godine raspisuje natječaj za besplatni smještaj studenata u „Domu sv. Antuna Padovanskoga” u Zagrebu, Sveti Duh 33.

Smještaj je namijenjen katoličkim studentima svih fakulteta, isključivo mladićima. Prednost imaju kandidati slabijeg imovinskog stanja i boljeg prosjeka ocjena, iz obitelji s brojnijom djecom, koji već ne uživaju studentsku stipendiju, ili neku drugu financijsku pomoć slične kategorije.

Prilikom javljanja na natječaj potrebno je priložiti pisanu molbu s obrazloženjem zbog čega kandidat traži smještaj u „Domu sv. Antuna Padovanskoga”. Slabo imovinsko stanje u obitelji potrebno je potkrijepiti potvrdom socijalnog ureda. Potrebno je, također, priložiti pismenu preporuku vlastitog župnika koji poznaje kandidata s jamstvom da je kandidat praktični vjernik; presliku osobne iskaznice; krsnog lista; rodnog lista; domovnice; maturalne svjedodžbe; potvrdu o upisanom fakultetu; potvrde i priznanja o sudjelovanju na natjecanjima na svim razinama i postignuta priznanja i nagrade (ako ih kandidat ima) kao i potvrde ili preporuke od nadležnih osoba i institucija za one koji su u posljednjih 12 mjeseci obavljali volonterski rad. Uvjet za produženje boravka u Domu sv. Antuna za narednu godinu jest potvrda da je student  položio sve ispite iz protekle akademske godine.

Studenti koji su ostvarili pravo na besplatan smještaj u Domu sv. Antuna u akademskoj godini 2019./20. su: Bumbak Jeronim, Cikoja Ivan, Čulinović Ivan, Dobrijević Tomislav, Drožđek Antun Tonči, Flajsig Marko, Füzy Marko, Leovac Matej, Mareković Josip, Pavić Ante, Počekal David, Sedlar Jakov, Sedlar Filip, Šaravanja Lovro.

Ukoliko želite donirati
za potrebe Doma sv. Antuna to možete učiniti na žiro račun

Zagrebačka banka d.d.
IBAN HR6323600001101567611
SWIFT ZABAHR2X

ili osobno

Uvijek zahvalni na svakom vašem daru.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV