Petnaest novih krizmanika u HKM Würzburg

Polaganjem svojih ruku na petnaestero krizmanika u HKM Würzburg nuncij u Njemačkoj i nadbiskup msgr. Nikola Eterović proslavio je sakrament potvrde u nedjelju 4. svibnja 2024. u würzburškoj crkvi St. Josef. 

Kroz svoju propovijed nadbiskup Eterović progovorio je o znakovima koji prate govor o Duhu Svetome poput vode, vatre, ljubavi i govor u jezicima. Voda je znak čišćenja duše, dok je vatra znak snage koja pokreće čovjekov duh. Govoreći o ljubavi koja je plod Duha Svetoga nadbiskup je istaknuo kako ona povezuje ljude različitih porijekla. „Upravo kao što i jezik pomaže čovjeku da komunicira s drugima, tako nas i jezik povezuje međusobno u ljubavi. Koliko jezika poznaješ toliko više vrijediš – stara je narodna poslovica. Stoga, dragi krizmanici, nemojte zaboraviti svoj rodni jezik i jezik svojih roditelja. Poznavanje svakog novog jezika otvara vam nova vrata u društvu.“ – naglasio je nadbiskup Nikola. 

Svim okupljenima na kraju mise obratio se i župnik HKM Würzburg fra Ivan Penava. Zahvalio se ovogodišnjim krizmanicima na ustrajnosti pohađanja župne kateheze svake subote iako su neki stizali iz udaljenijih mjesta popu Aschaffenburga, Wertheima, Kitzingena i Bad Mergetheima. Zamolio je roditelje da i dalje podržavaju svoju djecu u njihovom duhovnom rastu unatoč mnogim liberalnim pritiscima u društvo koji razvodnjavaju pojam obitelji i braka. 

Slavlju svete mise pridružio se i generalni konzul Republike Hrvatske u Frankfurtu g. Vedran Konjevod.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV