Ansambl Kolbe na Humcu

Na poticaj i poziv fra Daria Dodiga, gvardijana i župnika samostana i župe sv. Ante na Humcu Ansambl Kolbe u nedjelju 5. svibnja nastupio je s mjuziklom Tamo gdje je ljubav u Domu sv. Ante.

Prije predstave sve prisutne je pozdravio domaćin fra Dario Dodig zaželjevši dobrodošlicu Ansamblu Kolbe na Humac. Publici se obratio i fra Vladimir Vidović, duhovnik Ansambla Kolbe koji je podsjetio da je Ansambl gostovao 2019. godine na Humcu s mjuziklom Svetac svega svijeta te se zahvalio na pozivu i prilici da sada s drugim mjuziklom ponovno nastupaju. U svom kratkom govoru, duhovnik je objasnio motivaciju i potrebu evangelizacije u ovom obliku i širenja Radosne vijesti i putem kazalištne umjetnosti.

Mjuzikl je oduševio publiku koja je velikim ovacijama nagradila glumce i cijeli Ansambl. Mjuzikl govori o izazovima suvremene obitelji te kako na njih dati jasan i konkretan kršćanski odgovor. Osim vrhunske umjetničke razine ovaj mjuzikl predstavlja i veliki evangelizacijski poduhvat jer otvoreno, ponekad i brutalno iskreno, čak se može činiti i sirovo, raskrinkava i prokazuje zlo u svim njegovim zavodljivostima te govori o važnosti obiteljskog i duhovnog života s Bogom.

Premijera mjuzikla “Tamo gdje je ljubav” bila je u rujnu 2023. u dvorani sv. Franje na Svetom Duhu u Zagrebu.
Libreto su napisali Marijana Nola i Robert Bošković na temelju dramskog teksta Obitelj – u sjeni Tvojih krila autorice Larise Kramer, režiju potpisuje Robert Bošković, glazbu Iva i Maks Bardun, a koreografiju Rebeka Čuljak.

Ansambl Kolbe predstavlja jedinstvenu pojavu u svijetu kazališne umjetnosti jer zauzetim djelovanjem u stvaranju mjuzikala komuniciraju vrlo jasne kršćanske, evanđeoske, ali i univerzalne poruke kojima svjedoče o svome evangelizacijskom poslanju.

Nove izvedbe mjuzikla Tamo gdje je ljubav bit će u Dvorani sv. Franje 20.5. i 21.5.
A predviđeno je i gostovanje u Virovitici 15. lipnja ove godine.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV