Zagrebački nadbiskup primio članice udruge „Poduzetništvo s povjerenjem“

U utorak, 24. travnja s početkom u 11.15 sati zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša u prostorijama svoga Ureda primio je predsjednicu Udruge Andreu Oroš, dopredsjednicu Danijelu Drčec te duhovnika fra Ivana M. Lotara kojega je duhovnikom imenovao i mnogopoštovani otac provincijal fra Miljenko Hontić na molbu Predsjednice Udruge dana 16. ožujka ove godine.

Prisutni su Nadbiskupa upoznali s poviješću nastanka i dosadašnjim djelovanjem Inicijative „Catholic Cro Women“ (CCW) te udruge „Poduzetništvo s povjerenjem“ istaknuvši da je u Inicijativu trenutno uključeno oko 3100 žena i naglasivši kako su iza Inicijative već dvije uspješno održane konferencije. Prva je održana u prostorijama dvorane sv. Franje na Svetom Duhu (2023., okupljeno oko 120 sudionica), a druga na Hrvatskom katoličkom sveučilištu ove godine (okupljeno oko 600 sudionica).

Nadbiskup je pokazao svoju iznimnu podršku i dao svoj blagoslov ovoj Inicijativi i izrazio veliku radost zbog njezina postojanja. Prigodno je primijetiti da se susret održao baš na spomendan sv. Jurja koji se zahvaćen gorljivom ljubavlju prema Isusu Kristu borio protiv oholosti, laži i prevare na što je Nadbiskup upravo i upozorio: „Na prvome mjestu svakoga poslovanja moraju biti istina – koja je uvijek i samo jedna te pošteno poslovanje. Ne smijemo isključiti i cjeloživotno učenje te važnost poruke koju šaljete, a to je da se s Kristom doista može sve.“

Misija inicijative „Catholic Cro Women“ pokrenute 2022. godine je omogućiti rast i razvoj platforme koja će biti temeljem zajedništva kako bi članice međusobno podijelile svoja iskustva, učile jedne od drugih i rasle, kako poslovno, tako i duhovno. Njihova svrha je okupiti i podržati žene koje se bave ili se žele baviti poduzetništvom ili poslovnim aktivnostima te promicati moralno poslovanje temeljeno na kršćanskim vrijednostima.

Pomno osmišljeni program druge CCW konferencije koja je održana u veljači ove godine i bila iznimno medijski popraćena, uključio je vrsne govornike i predavače te voditelje radionica. Program je oduševio okupljene te kako kažu „duhovno nas osnažio, a poslovno potaknuo, inspirirao i motivirao.“ Upravo je zbog toga ovo događanje nazvano duhovno-poslovnim događajem godine. Dupkom puna dvorana HKS-a dokaz je da je potreba za ovakvim i sličnim sadržajima, ali i inicijativama, velika i da će se u tome smjeru, prema uputama Pastira Crkve Zagrebačke, i dalje ići.

Prisutni su zaključili da je molitva za poduzetnice i poduzetnike iznimno važna i da u tome smjeru treba napredovati za dobro hrvatskoga poduzetništva, ali i poduzetništva uopće. Naglašeno je kako treba stati na kraj mitu da se žena poduzetnica odvaja od obitelji. Naprotiv, statistika je pokazala da žene koje vode vlastite obrte i poduzeća provode znatno više vremena sa svojim obiteljima od onih koje su često nažalost „zatočene“ radom u velikim korporacijama.

Ovaj susret sa mons. Draženom Kutlešom i njegova očinska podrška za Inicijativu i Udugu važan je poticaj i „vjetar u leđa“ za brojne daljnje projekte o kojima ćemo vas redovito obavještavati.

Prva od takvih koja je na redu jest osnivanje muškog ogranka poduzetnika „Catholic Cro Men“ o čemu će vijesti biti uskoro.

Sve dodatne informacije o Inicijativi i Udruzi možete pronaći na njihovoj internet stranici

poduzetnistvospovjerenjem.hr

te društvenim mrežama Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube i TikTok.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV