Stepinčevo 2024. – Crkva sv. Frane na obali – Split

Šestu godinu u nizu franjevci konventualci u samostanu sv. Frane na Obali u Splitu slave Stepinčevo u prisutnosti blaženikovih relikvija koje dolaze iz Zagrebačke katedrale.

U srijedu započinje Trodnevnica pred blagdan bl. Alojzija Stepinca. Pobožnost započinje u 18.20 sati. U 19 sati je unošenje relikvijara bl. Alojzija Stepinca i sveta misa koju predslavi mons. Juraj Batelja. Na misi pjeva zbor sv. Frane. U 20 sati u samostanskoj dvorani biti će predavanje i predstavljanje knjige o progonu i mučeništvu kard. Stepinca. Predavanje ima mons. Juraj Batelja.

Četvrtak program započinje u 18.20 sati. Svetu misu predvodi fra Jerko Kolovrat. Na misi će pjevati zbor župe sv. Stjepana pod Borovima.

Petak je treći dan priprave za Stepinčevo. Prijepodne je mogućnost za osobnu pobožnost pred relikvijarom. U 12 sati molimo Srednji čas. Od 18.20 je pobožnost BDM i bl. Alojziju Stepincu. Slijedi sveta misa koju vodi fra Josip Dolić. Na svetoj misi pjeva zbor sestara Milosrdnica. U 20 sati u samostanskoj dvorani biti će predavanje i film o utjecaju propagande na stvaranje negativne slike o zagrebačkom nadbiskupu. Predavanje će održati mons. Vladimir Dugalić.

U subotu, na blagdan bl. Alojzija Stepinca, svete mise slavimo u 7.30, 10 i 19 sati. U 14 sati je „Ura preminuća“. U 18.15 sati je molitva krunice, a nakon toga pjevana večernja. Svečano euharistijsko slavlje započinje svetom misom u 19 sati. Svetu misu predslavi mons. Vladimir Dugalić.

Pozivamo vjernike grada Splita na susret s bl. Alojzijem Stepincem u prisutnosti njegovih relikvija.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV