Scenski prikaz živih jaslica u Vinkovcima

Vinkovci, 26.12.2023.

U Vinkovcima je na svetkovinu sv. Stjepana izveden scenski prikaz živih jaslica.
Prigodom 800-te godišnjice prvih živih jaslica što ih je sv. Franjo Asiški napravio u mjestu Greccio (Italija) upriličen je scenski prikaz živih jaslica u Vinkovcima.
Scenski prikaz je izveden u organizaciji samostana sv. Antuna Padovanskog te zajednica koje u njemu djeluju. 30-ak članova Vinkovačke evangelizacijske zajednice (VEZ) sv. Antuna, Franjevačke mladeži (Frama), Franjevačkog svjetovnog reda (OFS), Vojske Bezgrešne (VB), zbora mladih i drugih volontera na čelu s gvardijanom samostana fra Josipom Blaževićem pripremili su i izveli scenski prikaz koji se sastojao od pet činova. Prisutni su mogli uživati u božićnim pjesmama te se vratiti u vijeme iščekivanja Isusovog rođenja, propovijedanje Ivana Krstitelja, Anđelovog navještenja Mariji, susreta Marije i Elizabete te Josipovog sna. Kao kruna svega upriličeno je Isusovo rođenje kojem su se poklonili i pastiri i mudraci.
Nakon scenskog prikaza druženje je nastavljeno uz tamburaški sastav “Dike” iz Vinkovaca. Scenski prikaz je izveden u crkvi i dvorištu sv. Antuna Padovanskog, u crkvi sv. Ilije te na obližnjem Trgu sv. Ilije i sv. Vinka (Meraja).
Repriza scenskog prikaza je na istim lokacijama u subotu 6. siječnja 2024., na svetkovinu Bogojavljenja, od 16:00 sati.
Naposljetku, važno je napomenuti kako je moguće zadobiti potpuni oprost u svim franjevačkim crkvama do Svijećnice, odnosno do 2. veljače 2024. povodom 800-te obljetnice uprizorenja živih jaslica u Grecciu te kako se ove godine obilježava i 85. jubilej dolaska franjevaca konventualaca Hrvatske provincije sv. Jeronima u grad Vinkovce.

Letak u PDF formatu preuzmite ovdje.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV