Adventski susret franjevaca konventualaca Njemačkoj

Ministar provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić susreo se na blagdan sv. Nikole 6. prosinca u Würzburgu u Njemačkoj s hrvatskim franjevcima konventualcima na službama u hrvatskim misijama u toj državi.

Na adventskom susretu okupili su se fra Milan Gelo (Tübingen), fra Ivan Penava (Würzburg) i fra Pero Šestak (Neumünster), a popodne se provincijal uputio i u Hanau u posjet fra Ivanu Kovačeviću koji je iz zdravstvenih razloga bio spriječen sudjelovati na jutarnjem susretu.

Susret je započet misom koju je slavio provincijal Hontić u kapeli Emaus u prostoru HKM Würzburg pod kojom je fra Milan Gelo za vrijeme svoje propovijedi uputio nekoliko poticajnih misli. Susret je nastavljen u vjeronaučnoj dvorani gdje je provincijal Hontić izložio adventsko razmatranje o temi franjevačkih jubileja. Franjevci su se posebno zadržali u razgovoru o 800. obljetnici živih jaslica koje je sv. Franjo priredio u mjestu Greccio u Italiji. Svaki fratar je iznio svoje iskustvo proslave Božića i ispričao kako će ovu obljetnicu proslaviti u svojoj zajednici. Nakon informativnog dijela braća su se zadržala u zajedničkom druženju, a u popodnevnim satima provincijal fra Miljenko Hontić posjetio je i fra Ivana Kovačevića u Hanau.

Preuzeto s: IKA

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV