Duhovno-rekreativni ljetni kamp za korisnike Pučke kuhinje

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca organizirala je od 23. do 30. kolovoza 2023. duhovno-rekreativni ljetni kamp na Cresu za osobe koje redovito dolaze po topli obrok u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu. U pravoj duhovnoj oazi drevnoga franjevačkog samostana sv. Frane na Cresu tridesetak korisnika Pučke kuhinje boravilo je tjedan dana u duhovno-rekreativnom programu kojega je vodio fra Vladimir Vidović i nekoliko volontera.

Ljetovanje je trajalo tjedan dana i osigurani su bili put, smještaj i hrana za tridesetak korisnika. Također je ponuđen i duhovni program (slavlje sakaramenata, svjedočanstva, osobni razgovori, kateheze) za korisnike pod vodstvom fra Vladimira Vidovića. Ovaj po mnogočemu poseban ljetni kamp posjetio je i fra Miljenko Hontić, provincijalni ministar koji je predslavio svetu misu te ohrabrio sudionike u strpljivom podnošenju različitih životnih nedaća pozvavši sve sudionike na zajedništvo, molitvu i ustrajnost u činjenju dobra.

Pučka kuhinja na Svetom Duhu djeluje od 1995. godine i svakodnevno pripremi više od 400 obroka koje podijeli ljudima koji su u potrebi. U Pučkoj kuhinji su svi dobrodošli bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost jer poslanje Pučke kuhinje čvrsto je utemeljeno na onim evanđeoskim načelima i svijesti da smo svi mi braća i sestre, djeca istoga nebeskoga Oca.

Uz brojne ljetne kampove za različite skupine, najčešće mlade, ovaj je bio jako poseban i lijep jer je omogućio onima koji nemaju mogućnost ljetovanja boravak tjedan dana u samostanskoj oazi mira nezaboravne trenutke opuštanja i duhovne izgradnje.

 

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV