Donacija kombi vozila Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

U utorak, 23. svibnja u 11.30 sati ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu održana je službena primopredaja kombi vozila na korištenje Pučkoj kuhinji. Tvrtka Bina Istra donirala je vozilo Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu. Radi se o vrlo velikoj i značajnoj donaciji koja će uvelike olakašati poslanje. Radi se o vozilu Peugeot Boxer, a vrijednost donacije je  35.000,00 eura te je u cjelosti dar tvrtke Bina Istra.

Događaju su u ime tvrtke Bina Istra prisutvovali: Dario Silić, generalni direktor Bina-Istra d.d.; Christian Santaleza, direktor Bina-Istra d.o.o. upravljanje i održavanje; te Maja Perić, voditeljica ljudskih potencijala i ureda Uprave. U ime Pučke kuhinje na Svetom Duhu: fra Vladimir Vidović, ravnatelj Doma sv. Antuna i voditelj Pučke kuhinje; fra Vilček Novački, koordinator volontera; fra Josip Petonjić, gvardijan Samostana Svetog Duha te fra Ivan M. Lotar, župnik i rektor bazilike sv. Antuna Padovanskoga

Prilikom primoredaje vozila fra Vladimir je istaknuo: „Iznimno smo zahvalni upravi poduzeća Bina Istra na iskazanoj velikodušnosti, ovim činom pokazali su veliku društvenu odgovornost prema svim korisnicima Pučke kuhinje. Naime, za potrebe djelovanja Pučke kuhinje neophodno nam je kombi vozilo s kojim dovozimo donacije hrane koje dobijemo od različitih donatora. Do sada smo  koristili jedno kombi vozilo marke Mercedes Sprinter iz 2005. godine. Vozilo je prešlo više od 260.000 km i u poprilično je lošem voznom stanju. Stoga, smo u potrazi za mogućnostima nabavke vozila tog tipa koje bi nam uvelike olakašalo poslanje naišli na veliko razumijevanje u poduzeću Bina Istra.“

U sklopu karitativne djelatnosti franjevaca konventualaca na Svetom Duhu od 1995. godine djeluje Pučka kuhinja koja svakodnevno pripremi 400 obroka za ljude u potrebi. Pri tome u našoj kuhinji nikada nismo tražili provjeru identiteta ili bilo kakvu registraciju nego se vodimo onom evanđeoskom Dajte im vi jesti (usp. Mk 6,37).

Pomoći čovjeku u nevolji, gladnoga nahraniti i žednoga napojiti jest znak Kristove pristunosti u ovom našem vremenu te ujedno i dio našega franjevačkog identiteta. Naša misija i poslanje jest omogućiti ljudima koji su u potrebi dostojanstven način života te ublažiti posljedice siromaštva i neimaštine.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV