Zagrebački nadbiskup predslavio slavlje Svete Potvrde i posjetio Pučku kuhinju na Svetom Duhu

U subotu, 6. svibnja zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Dražen Kutleša predslavio je slavlje Svete Potvrde na zagrebačkom Svetom Duhu za dvije župe koje vode franjevci konventualci: Sv. Antuna Padovanskoga i Sv. Maksimilijana Kolbea. Tom prigodom, Nadbiskup je po prvi puta posjetio i Caritas Župe sv. Antuna i Pučku kuhinju.

Ravnatelj Doma sv. Antuna, fra Vladimir Vidović, upoznao je Nadbiskupa s poslanjem i djelovanjem Pučke kuhinje. Nadbiskup Kutleša pozdravio je djelatnike i volontere u Pučkoj kuhinji te im zaželio uspjeh i obilje Božjega blagoslova. Susretu su nazočili gvardijan Samostana Svetoga Duha, fra Josip Petonjić i župnik župe i rektor bazilike Sv. Antuna Padovanskoga, fra Ivan M. Lotar te koordinator volontera, fra Vilček Novački.

Nakon posjeta Pučkoj kuhinji, Nadbiskup je podijelio sakrament Svete Potvrde 194 krizmanica i krizmanika koji pohađaju tri OŠ na području Župe: OŠ Pavleka Miškine, OŠ Medvedgrad i OŠ Ivana Cankara te nekoliko zagrebačkih privatnih osnovnih škola. Krizmi su nazočili fratri, vjeroučiteljice navedenih škola kao i suradnice i suradnici u katehezi.

Snimku cijeloga slavlja, kao i Nadbiskupovu homiliju, možete pogledati i poslušati na YouTube kanalu Bazilike na poveznici: ovdje

Svečanu asistenciju vodili su odgajanici Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, a pjevao je zbor „Tomislav Talan“ uz ravnanje dirigenta g. Matea Narančića i orguljsku pratnju g. Milana Hibšera.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV