U subotu, 11. lipnja, održao se četvrti Antunovski hod mladih u Zagrebu!

U suradnji centra za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca provincije svetog Jeronima i dvije župe svetog Antuna, u Sesvetskim Selima i na Svetom Duhu, organizirano je već četvrtu godinu zaredom hodočašće u čast svetog Antuna, već poznatog kao Sveca svega svijeta koji je i ove godine povezao istok i zapad glavnoga grada, ali i cijelu Hrvatsku pa i šire.

Glavni organizator ovog hoda je fra Stjepan Brčina koji je ujedno i promicatelj duhovnih zvanja, a predvodio je i snažnu molitvu pred tisućama okupljenih na trgu. Svoju viziju i djelo gradi neprestano uz pomoć više od 100 mladih koji se mjesecima spremaju za ovaj događaj, tehnički i molitveno, a okupljaju se u Evangelizacijskoj zajednici Sveti Duh.

Više od četiri tisuće mladih došlo je prinijeti svoje molitve i zavjete Isusu kroz zagovor omiljenog sveca, a hodočasnika je, osim iz Zagreba, bilo od Slavonije do Dubrovnika, iz Bosne i Hercegovine, pa čak i Austrije, Švicarske i Njemačke.

Umor i teškoće puta nisu uspjele spriječiti vojsku vjernika da propješače 16 kilometara uz pjesmu i ples na svakom koraku, a posebno je znakovit bio performans na trgu bana Jelačića koji je izvela plesna skupina Evangelizacijske zajednice Sveti Duh, a svjedoči o borbi i pobjedi dobra nad zlom.

Radost je bila glavna riječ koja je odzvanjala medijima za ovaj događaj koji je pokazao ponos mladih koji pripadaju jednome Kralju i ne boje se to pokazati na ulicama i periferijama, donoseći Ga tamo gdje je najpotrebniji.

Sveti Antune, moli za nas!

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV