Završio „Tečaj Filip“

Jučer je završio „Tečaj Filip“ trodnevna duhovna obnova koju je, u ime centra za promicanje duhovnih zvanja franjevaca konventualaca, organizirao fra Stjepan Brčina uz Evangelizacijsku zajednicu „Sveti Duh“.

Na Ranchu Kurilovec okupilo se preko 350 mladih iz raznih dijelova Hrvatske kako bi prisustvovali školi nove evangelizacije. Glavni cilj ove duhovne obnove, koja sadržajem ne nalikuje na one klasične, odgojiti je nove evangelizatore koji će nastaviti prenositi Radosnu vijest onako kako su je i sami doživjeli i osobno iskusili.

Dinamike, aktivno sudjelovanje sudionika, način su na koji se sve mlade željelo dovesti do iskustva živoga Boga i zapaliti u njihovim srcima plamen ljubavi prema Bogu i živu vjeru koja će ih oduševiti i koju će hrabro svjedočiti.

I ovoga puta tečaj je otvarao srca mnogih, svjedočanstva su pokazala kako je Gospodin iznova obilno dijelio svoje milosti i poslao Svoga Svetog Duha u živote mnogih. Svi oni koji su sudjelovali, spremni su poći u svijet i popraviti Crkvu na što smo i danas pozvani baš kao što je to bio i sveti Franjo kojem su se mladi posebno utjecali.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV