Održan 3. Antunovski hod mladih

Dugo najavljivani treći Antunovski hod, koji je već neslužbeno proglašen i nacionalnim, održao se na ulicama glavnoga grada Hrvatske. Oko 2 200 mladih iz Zagreba, ali i mnogih drugih gradova diljem naše domovine, pa čak i šire, hodali su ovu subotu nepunih 16 kilometara u zavjet svecu čitavoga svijeta, svetome Antunu između dva njegova svetišta Sesvetskih Sela i Svetoga Duha.

Okupljanje je započelo u Sesvetskim Selima gdje je s početkom u 14 sati svetu Misu predvodio provincijal franjevaca konventualaca, fra Josip Blažević sa Svetoga Duha. Nakon Euharistijskog slavlja hod je započeo pod vodstvom fra Stjepana Brčine, začetnika i glavnog organizatora ovog hoda.

“Fra Stjepana sam našao na Instagramu i on nama mladima puno pomaže da nađemo pravi put prema Isusu i da slijedimo taj put. Tako samo došao do ovoga hoda. Došao sam s bratom iz Beča. Od hoda očekujem da pokažemo drugim mladim ljudima da je Isus živ, da Bog nije mrtav jer se, nažalost, sve više ljudi distancira od Njega”, poručio je Ivan iz Beča.

Prvo mjesto odmora bio je samostan hercegovačkih fratara u Dubravi gdje je izveden igrokaz i plesni performans, a središnju događaj bio je na trgu bana Jelačića uz uličnu evangelizaciju i ples. Na Svetome Duhu hodočasnike su dočekali slavljenički tim Evangelizacijske zajednice Sveti Duh Amorose i s njima Petar Buljan koji su animirali klanjanje i slavljenje.

Važno je naglasiti da je u organizaciji hoda sudjelovalo 100tinjak mladih, od redara, plesača, glazbenika i ostalih, koji su uz Božju pomoć pomogli da cijeli hod protekne dostojanstveno i u najboljem redu. Bila je ovo još jedna duhovna obnova za cijelu domovinu, a sigurno je kako će doći i plodovi po zagovoru svetog Antuna čiji blagdan uskoro slavimo.

Video pogledajte ovdje

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV