‘Da Njegovi budemo’ – himna Antunovskog hoda mladih ugledala svjetlo dana

Sveti Antun Padovanski, Svetac svega svijeta, oduvijek snažno povezuje vjernike iz svakoga kuta Zemlje. U našem narodu nema crkve, kapele i obiteljskog doma koji ne bi imao neko obilježje toga Sveca. Ozdravlja bolesne, štiti od smrti, a osobiti je zaštitnik mladih.

Već treću godinu zaredom Centar za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca u suradnji sa župama Svetog Antuna Padovanskog na Svetome Duhu i Svetog Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela organizira Hod mladih svetog Antuna (Antunovski hod mladih). Ove godine Hod će se održati 5. lipnja s početkom u 14 sati u prostoru vanjskoga svetišta u Sesvetskim Selima. Više o samom itinerariju Hoda pročitajte na plakatu.

Kako bi evangelizacijski karakter Hoda dopro do što većeg broja vjernika, a osobito mladih, skupina nadarenih glazbenika, na inicijativu fra Stjepana Brčine OFMConv, voditelja Centra za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca, napisala je i snimila himnu Antunovskog hoda mladih. Glazbu i tekst potpisuju fra Ivan M. Lotar, Iva Smojver i Filip Panza, dok je za aranžman zaslužan višestruko nagrađivani producent Goran Kovačić. Video za himnu je snimao i montirao Josip Ninković. Koreografiju potpisuje Maja Šivak.

‘Pisanje teksta i djelom glazbe za mene je bilo nevjerojatno predivno i novo iskustvo. Raditi s mladim talentiranim glazbenicima kojima ovo nije bio prvi projekt pomoglo mi je naučiti mnogo toga novoga o procesu stvaranja duhovne glazbe. Nije mi prvi puta da snimam pjesmu, glazbeni studio mi nije stran, ali sveti Antun u mome duhovnome životu ima posebno mjesto i stoga je ovo moj oblik zahvale njemu.’ – kazao je fra Ivan M. Lotar OFMConv.

‘Zahvalna sam Gospodinu na mogućnosti da budem jedan od autora glazbe i teksta za himnu Antunovkog hoda mladih (uz fra Ivana M. Lotara i Filipa Panzu), jer je to za mene kao profesionalnu glazbenicu i voditeljicu Amorosa, tj. slavljeničke službe evangelizacijske zajednice Sveti Duh najljepši način zahvale za sve Očeve darove i za sav zagovor u nebu našeg velikog evangelizatora, svetog Antuna, u čijoj se župi okupljamo i služimo. Najviše volim kada mnoštvo radi u zajedništvu za Gospodina, a ‘Da Njegovi budemo’ upravo je takav projekt na čelu s našim fra Stjepanom Brčinom, što se može vidjeti u videu za pjesmu i to je ono što me najviše raduje – biti dio žive Kristove Crkve koja širi radost Evanđelja.’ – radosno svjedoči Iva.

Vjerujemo kako je ovo tek početak zanimljivih glazbenih suradnji koje ih čekaju u budućnosti. Radosno iščekujemo 5. lipnja kada će se pjesma ‘Da Njegovi budemo’ oriti od Sesvetskih Sela preko zagrebačke Dubrave i Trga bana Josipa Jelačića sve do Svetog Duha. I zato bivajući poslušnima savjetu svetog Antuna možemo još samo dodati: ‘Neka šute riječi, a govore djela’.

Video pogledajte ovdje

 

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV