Volonteri Pučke kuhinje na Svetom Duhu u ispomoći Caritasu Sisačke biskupije

U subotu 16. siječnja dio volontera iz Pučke kuhinje na Svetom Duhu iz Zagreba predvođeni fra Vilčekom Novačkim i fra Vladimirom Vidović uputili su se u Sisak kako bi pomogli Caritasu Sisačke biskupije.

Volonteri sa Svetog Duha radili su u Martinskoj vesi u Osnovnoj školi Braće Radić na razvrstavanju odjeće koja je pristigla u okviru humanitarne pomoći koja je upućena nakon razornog potresa 29. 12. 2020. godine.

Bila je ovo već četvrta akcija u kojoj su sudjelovali volonteri iz Pučke kuhinje kao ispomoć potresom pogođenim područjima.

Prva akcija je bila distribucija vode i zimskih jakni na sam dan potresa kada je isporučeno 15 paleta vode u Petrinju i 100 zimskih jakni. Druge dvije su bile 7. i 9. siječnja 2021. godine.

Postoji dugogodišnja izvrsna suradnja između Caritasa Sisačke biskupije i Pučke kuhinje na Svetom Duhu i prema riječima voditelja Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimira Vidovića bio je ovo prijateljski pohod dragoj braći i sestrama iz Siska koje je zadesila velika nevolja. Volonteri su se spremno odazvali svim akcijama i još jednom pokazali svoju ljubav i pažnju ljudima u potrebi svojim konkretnim djelovanjem. Zaista sam ponosan na sve volontere koji se redovito okupljaju u našoj Pučkoj kuhinji, a uključenjem u ovu veliku akciju Caritasa Sisačke biskupije pokazali su koliko veliko srce imaju za sve ljude – istaknuo je fra Vladimir.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV