Ansambl Kolbe predstavlja nosač zvuka sa pjesmama iz mjuzikla Svetac svega svijeta

U izdanju Croatia recordsa i Veritasa-Glasnika sv. Antuna Padovanskoga objavljen je nosač zvuka Ansambla Kolbe s pjesmama iz mjuzikla Svetac svega svijeta. Na albumu se nalaze sve skladbe iz mjuzikla, a dodana je uvertira u mjuzikl kao i jedna pjesma koja nije ušla u mjuzikl. Urednik izdanja je Domagoj Bešlić, grafičko oblikovanje CD-a kao i pripadajuće knjižice djelo je Ive T. Montine.

Svetac svega svijeta prvi je hrvatski autorski mjuzikl koji govori o životu sv. Antuna, izvodi ga Ansambl Kolbe, a mjuzikl je producirala Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca te je premijerno izveden 29. lipnja 2018. godine u Dvorani sv. Franje na Svetom Duhu u Zagrebu u režiji Roberta Boškovića. Autor libreta je hrvatski dramaturg Nino Škrabe, a autor glazbe i tekstova songova je Branko Bardun. Mjuzikl je do sada izveden 46 puta na brojnim pozornicama u Hrvatskoj i inozemstvu. Od kojih ističemo gostovanje u splitskom HNK na Danima kršćanske kulture, zatim Šibeniku, Varaždinu, Vukovaru, Novom Marofu, Karlovcu, Vinkovicma kao i nezaboravno gostovanje na Humcu i Mostaru u BiH kao i u Hrvatskim katoličkim zajednicama u Reutlingenu, Metzingenu, Tubungenu i Freudensdatu u Njemačkoj.

Ansambl Kolbe predstavlja jedinstvenu pojavu u svijetu kazališne umjetnosti. Svojim zauzetim djelovanjem u kreiranju kršćanskih mjuzikala i kontinuiranim radom prepoznatljivi su kao oni koji kazalištu vraćaju kršćanske vrednote. Ansambl Kolbe nastao je u rujnu 2012. godine pod okriljem Hrvatske Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca te je od samih početaka usko vezan uz djelatnost Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga.

Poruka životnog djelovanja sv. Antuna je da je svaki čovjek dragocjen i jedinstven u očima Oca koji nas neprestano zove. Umjetničko ostvarenje kakav je mjuzikl o svetom Antunu odvodi gledatelja, a sada i slušatelja na putovanje kroz vrijeme i pruža sasvim jednu novu perspektivu na život omiljenog sveca i priču koja je toliko narodu znana, ali do sada u kazalištu nije viđena.

S izrazima iskrenog poštovanja!

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV