Susret Trajne Formacije – Cres; 13. – 18. rujna 2020.

U creskom samostanu sv. Franje, od 13.-18. rujna 2020., održao se godišnji susret trajne formacije. Ovogodišnja tema susreta je bila: „Izazovi bratskog života – problemi, konflikti, igranje žrtve i put do bratskog oprosta“.

Voditelj susreta je bio fra Krunoslav Kolarić OFM, teolog – psihoterapeut, geštalt, koji je na vrlo jednostavan način obradio ovu temu i potaknuo nas na razmišljanje, rast i izgradnju. Kako je to već poznato, susret je bio obavezan za mlađe članove naše Provincije (one do 10 godine nakon ređenja/svečanih zavjeta), ali je isto tako, već tradicionalno otvoren i za svu ostalu braću Provincije. Na susretu je sudjelovalo 17-ero braće iz raznih samostana naše Provincije.

Dinamika susreta se sastojala od temeljnog predavanja na svakom početku dana, preko redovitih radova po skupinama sa zaključnim „Plenumom“, a sve to prožeto zajedničkom molitvom, svetim misama, euharistijskim klanjanjem i bratskim druženjem. Jedan dan je bio posvećen i zajedničkom izletu u Valun i Lošinj, a uspjeli smo se osvrnuti i na godišnji planer Provincije i to posebno na datume koji su vezani uz aktivnosti braće na susretu.

Raspoloženje braće je bilo vedro, opušteno i kreativno. Na kraju susreta iznijeli smo i svoj osvrt na susret, gdje su se uglavnom čuli pozitivni i pohvalni komentari. Bog nam je podario i vrlo lijepo i ugodno vrijeme, a i naši domaćini, braća creskog samostana, lijepo su nas prihvatili i ugostili te im ovim putom na tome iskreno zahvaljujemo.

Fra Miljenko Hontić

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV