Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu predana vrijedna donacija Turske Agencije za suradnju i koordinaciju

Turska Agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je Caritasu župe sv. Antuna Padovanskoga -Pučkoj kuhinji 100 paketa prehrambenih proizvoda za najpotrebitije. Donaciju je osobno uručio g. Haşim Koç, koordinator-ataše zagrebačkog ureda TIKA-e pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu. Turski ataše napomenuo je kako je donacija koja se raspodjeljuje u Hrvatskoj ukupno vrijedna 50.000 eura, a dio je već isporučen za područje Vukovarsko-srijemske županije, Maljevcu, Gospiću i Šibeniku. Turska Agencija za suradnju i koordinaciju TIKA već godinama djeluje i na području Republike Hrvatske. Ukupno je u Hrvatskoj podijeljeno 1100 paketa, odnosno 19 tona prehrambenih proizvoda hrvatske tvrtke Podravka.

‘Ova je humanitartna akcija organizirana u povodu predstojećih Ramazana i Bajrama, koji su blagdani darivanja, što je mali dar države Turske i TIKA-e. Naša agencija surađuje sa 60 zemalja u cijelom svijetu, a posebno mi je drago da surađujemo s Crvenim križem, humanitarnim udrugama i po prvi put s Vašom župom i Pučkom kuhinjom – rekao je g. Koç. Posebno se osvrnuo na djelovanje Pučke kuhinje na Svetom Duhu koja je kako je rekao učinila puno dobra osobito u vrijeme epidemije i čiji se rad daleko prepoznaje i vrednuje.

Na donaciji se zahvalio voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović posebno istaknuvši zahvalnost Republici Turskoj što je prepoznala djelovanje Pučke kuhinje na Svetom Duhu te nas uvrstila u humanitarni projekt TIKA-e. Od samih početaka, prije 25 godina Pučka kuhinja na Svetom Duhu vodila se logikom pomaganja ljudima u potrebi, naše cjelokupno djelovanje usmjereno je prvenstveno na čovjeka u potrebi, pri tome nikada nismo gledali vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost kao kriterij za pomaganje nego u svakom čovjeku vidimo brata koji je u potrebi – istaknuo je u svojoj zahvali fra Vladimir Vidović.

Paketi humanitarne pomoći odmah su podijeljeni korisnicima Pučke kuhinje.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV