Ansambl Kolbe daruje online mjuzikl Uskrsli

Ovog Uskrsa Ansambl Kolbe priprema pravo iznenađenje, daruje u cijelosti snimku jednoga od svojih mjuzikala! Mjuzikl USKRSLI!

Mjuzikl Uskrsli koji najavljujemo, premijerno je izveden 14. travnja 2014., u koprodukciji Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskog i Zagrebačkoga gradskog kazališta Komedija, te je sljedeće tri godine bio na redovnom programu GK Komedija.

Autor Daniele Ricci, redatelji Marko Cindrić i Robert Bošković, te Ansambl Kolbe, pojačan Majom Blagdan i Ivanom Mikulićem, glazbenim sastavom „Novo svitanje“, kao i plesnim ansamblom pod vodstvom Andree Solomun, ostvarili su ovo veliko glazbeno/plesno/glumačko, ali prije svega duhovno ostvarenje.

U 65 minuta mjuzikla Uskrsli, dinamično se izmjenjuju prizori od Isusova ulaska u Jeruzalem: slavni ulazak,  njegovo uhićenje, muka i smrt na križu… Ali se ne zaustavlja tamo, u najdubljoj ljudskoj tami, već se prati i Isusovo uskrsnuće i objava, sve do Tomina obraćenja.

Uz mjuzikl Uskrsli, gledatelj još jednom duboko emotivno proživljava posljednje dane Isusova hoda ovom zemljom, te slavi njegovo uskrsnuće.

Mjuzikl će se moći pogledati od nedjelje, 12. travnja 2020. u 17:00 sati nadalje, na YouTube kanalu “Ansambl Kolbe”, na sljedećem linku:

Online mjuzikl Uskrsli na YouTubeu

Ovaj glazbeno-scenski spektakl, u kojemu uz Ansambl Kolbe i glazbeni sastav „Novo svitanje“ nastupaju Maja Blagdan i Ivan Mikulić, opravdao je očekivanja publike i struke, baš kao i njegov prethodnik Život za život te aktualni mjuzikl Svetac svega svijeta.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV