Obećanja Frame Vinkovci

15. veljače 2020, pod koncelebriranom sv. Misom u crkvi B S Marijina u Vinkovcima, šesnaestero mladih iz bratstva Frame Vinkovci dalo je svoja prva obećanja.

Svetu misu je predslavio fra Filip Pušić, nacionalni duhovni Assistent za Framu, a propovijedao područni i mjesni duhovni Asistent Frame Vinkovci, fra Miljenko Hontić. Uz njih su koncelebrirali fra Matija Antun Mandić, domaći župnik, fra Matija Marijić, područni i mjesni duhovni Asistent Frame Vukovar te dvojica Đakona, voditelji Frame u Belišću i u Našicama.

U prisutnosti područnog Predsjednika Frame, g. Petra Škrobe, kao gosti na obećanjima su bili prisutni i Framaši iz Otoka, Vukovara, Borova Naselja, Đakova, Sikirevaca, Belišća, Našica, Požege i Osijeka, kao i mnogi od rodbine domaćih Framaša.

Inače u Vinkovcima je već u nekoliko navrata postojalo bratstvo Frame, a ovo je sad i službeno ponovno uspostavljeno bratstvo koje će u nedjelju 23. veljače o.g. izabrati i svoje prvo mjesno vijeće. Inače trenutno u Frami Vinkovci ima oko 40 Framaša, (13 Primljenika i 10 simpatizera). Članovi Frame Vinkovci su s cijelog područja grada Vinkovaca i okolice (Ivankovo).

Vinkovačka je Frama nakon sv. Mise izvela igrokaz pod nazivom; “Varljiva nada”, kojeg su oni samostalno režirali…

Nakon igrokaza je uslijedilo bratsko druženje u župskoj dvorani.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV