Dan otvorenih vrata Pučke kuhinje

Pučka kuhinja na Svetom Duhu u nedjelju 27. listopada obilježila je Dan zahvalnosti za plodove zemlje i Božja dobročinstva te je također otvorila svoja vrata za sve zainteresirane u svrhu senzibiliziranja šire javnosti za najpotrebnije.

U sklopu karitativne djelatnosti franjevaca konventualaca na Svetom Duhu od 1995. djeluje Dom sv. Antuna koji pod svojim krovom osigurava besplatan smještaj za 14 studenata. Uz to svakodnevno, osim nedjelje, priprema 300-tinjak obroka za siromašne sugrađane. U nedjelju 27. listopada iznimno su otvorili svoja vrata.

“Ovo je sada već druga godina zaredom da u okviru nedjeljne zahvalnosti za plodove zemlje i Bozja dobročinstva organiziramo i ovu akciju. Danas svi koji su zainteresirani moći će poslije svete mise doći u prostore Pučke kuhinje od ranih jutranjih sati te mogu vidjeti kako izgleda sam prostor Pučke kuhninje, posjetiti naše kuharice koje su ovdje od ranoga jutra i vidjeti taj prostor gdje se svakodnevno pripremi 300-tinjak obroka za osobe koje su u potrebi”, rekao je fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu koji je ujedno glavni urednik Veritasa-Glasnika sv. Antuna Padovanskoga i duhovnik Ansambla Kolbe.

Tijekom Dana otvorenih vrata moguće je kupiti domaći samostanski ajvar i na taj način donirati novčana sredstva za potrebe Pučke kuhinje.

Izvor: IKA

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV