Ulazak u postulaturu

Samostanskoj zajednici franjevaca konventualaca u Cresu na blagdan svetoga Franje Asiškog priključili su se dvojica novih postulanata, Sandi Aščić i Franko Gečević, i tako službeno započeli svoju redovničku formaciju. Za njih je dvojicu postulatura započela molitvom Šestoga časa u samostanskoj kapelici te obredom primanja u postulaturu koji je predslavio provincijal fra Josip Blažević. Primio je postulante pitanjem: „Predraga braćo, što tražite od nas?“ Postulanti su tako pred zajednicom odgovorili da žele živjeti u molitvi, radosti i u pokori, truditi se slijediti Krista po uzoru na siromašnog i poniznog sv. Franju.

Samom obredu prisustvovali su također magistar postulanata u Cresu fra Josip Petonjić, duhovnik postulanata vlč. Denis Žuškin, magistar klerika u Zagrebu i promicatelj duhovnih zvanja fra Stjepan Brčina i gvardijan samostana svetoga Frane fra Vitomir Glavaš.

U znaku prihvaćanja tog formativnog puta, od zajednice novi postulanti dobili su Bibliju – Riječ Božju i franjevački znak Tau kao znak milosrđa i pokorničkog života obnovljenog u Kristu, znak neizrecive ljubavi Isusa Krista koji je bio raspet za nas.

Čestitamo novim postulantima na odvažnom koraku ulaska u našu zajednicu i neka ih prati zagovor svetoga Franje, Blažene Djevice Marije i svih svetih kako bi ih Gospodin vodio po svome putu nadahnutom životom sv. Franje Asiškoga.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV