Marijanski zavjet za domovinu – Molve

Župa Uznesenja BDM u Molvama pridružila se Marijanskom zavjetu za Domovinu. Naša je župa 5. pridružena ruta na 5. zavjetnom hodočašću. Tako su na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja hodočasnici Marijanskog zavjeta hodočastili na dvije rute od Križevaca do Reke i od Molva do Reke. Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi u Molvama u 7.00 sati predslavio je, 24. lipnja 2019., o. Zdravko Tuba. Okupljeni hodočasnici, nas oko 26 u dobi od 7 godina koliko je imao najmlađi hodočasnik, mladi i nešto stariji,  ojačani Tijelom Kristovim zaputili smo se na svoj hodočasnički put. Put nas je vodio kroz polja, šumarke, ceste i naselja. Hodočastili smo u zajedništvu, molitvi, pjesmi, zahvali, razgovoru, osobnom razmišljanju, radovali se susretu jedni s drugima, divili se prirodi daru Božjem koja u svako doba godine pokazuje svoju ljepotu i sjaj progovarajući o neizmjernoj ljepoti našega Stvoritelja.

Prošavši preko Koprivničkih Brega, stigli smo do Koprivnice gdje su nas u Župi bl. Alojzija Stepinca srdačno dočekali s okrepom na kojoj im odsrca hvala. Nastavili smo put kroz Koprivnicu te stigli u Reku gdje smo se spojili s glavnom rutom koja je stigla iz Križevaca. U Reki nas je dočekao župnik vlč. Mario Križanac. Upoznao nas je sa župom, zajedno smo se pomolili i fotografijom zabilježili susret dviju ruta kod Župe Presvetog Trojstva u Reki, tj. kod završne postaje nedavno napravljenog prekrasnog križnog puta u dvorištu crkve. Uslijedio je ručak koji su nam pripremili župljani župe sa svojim župnikom u Reki, na čemu im odsrca zahvaljujemo.

Na Dan državnosti, 25. lipnja 2019., u zajedništvu smo nastavili put prema Ludbregu. Tako smo spojili dvije župe istog imena, Župe Presvetog Trojstva, krenuli smo iz Reke te stigli u istoimenu župu u Ludbregu, u svetište Krvi Kristove. Hodočasnički dan započeli smo u Reki svetom misom u 7.00 sati koju je predslavio župnik vlč. Mario Križanac, uz koncelebraciju čuvara svetišta u Molvama o. Zdravka Tube i vlč. Anđelka Kataneca.

Ispunjeni prisutnošću euharistijskog Spasitelja  krenuli smo prema planinarskom skloništu ,,Rudi Jurić”, zatim kroz mjesta Rasinja, Cvetkovec, Bolfan do Ludbrega.

U svetište Krvi Kristove dočekao nas je kapelan Kristijan Stojko, koji nas je srdačno pozdravio te nas upoznao sa svetištem Krvi Kristove i župom Presvetog Trojstva. Nakon zajedničke molitve litanija Krvi Kristove pred relikvijom Krvi Kristove, uputili smo se na zajednički ručak i zasluženi odmor.

Hvala svim župljanima, članovima Vojske Bezgrešne i svim hodočasnicima koji su hodočastili, koji su svojom prisutnošću i žrtvom sudjelovali u Marijanskom zavjetu za Domovinu. Hvala svima koji su nas dočekali na putu i podržali pripremljenom okrepom.

Neka Marija, Majka Božja Molvarska čuva i brani našu domovinu.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV