Svetac svega svijeta u Karlovcu

U organizaciji župe Presvetog Trojstva iz Karlovca te Veritasa Glasnika sv. Antuna Padovanskoga u nedjelju, 16.lipnja 2019. Ansambl Kolbe je izveo mjuzikl Svetac svega svijeta u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Ovaj hit mjuzikl govori o životu sv. Antuna Padovanskog, tako da opisuje njegov život kroz njegova čuda koja se se događala u njegovom životu.

Sveti Antun se obraća svima bez iznimke, a tome svjedoči obraćanje dvanaestorice razbojnika u Padovi, susret s gospodarom Verone i mnogi drugi ‘‘otpadnici‘‘ društva koje se vrlo lako osuđuje i od kojih se još lakše odustaje, ali ne i sv. Antun. Upravo je ovo poruka njegova životnog djelovanja: ‘‘Svaki je čovjek dragocjen i jedinstven u očima Oca, koji nas neprestano zove.”

Svaki gledatelj doživjet će mjuzikl na svoj način, isto kako svatko uspostavlja vlastiti odnos povjerenja sa Svecem svega svijeta, no ono što je sigurno: gotovo dvosatna izvedba nikoga neće ostaviti ravnodušnim, pa bio on i vjernik s ruba ili pak zaljubljenik u mjuzikle.

Svetac svega svijeta je prvi hrvatski autorski mjuzikl o svetom Antunu koji je producirala Hrvatska Provincija svetog Jeronima franjevaca konventualaca. Autor libreta je Nino Škrabe, glazbe Branko Bardun, a redatelj je Robert Bošković. Premijerno je prikazan u Zagrebu 29. lipnja 2018. godine. Bila je ovo 34. izvedba mjuzikla Svetac svega svijeta. Ansambl Kolbe zaključuje ovu kazališnu sezonu gostovanjem u Njemačkoj i to u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Reutlingenu 21.lipnja. 2019. godine.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV