Novi generalni ministar Reda franjevaca konventualaca

Na Generalnom kapitulu u Asizu, koji je započeo pred tjedan dana, a na kojemu sudjeluje i fra Josip Blažević, provincijski ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca,  u subotu, 25. svibnja o. g., izabran je novi generalni ministar Reda franjevaca konventualaca.  To je FRA CARLOS ALBERTO TROVARELLI, dosadašnji generalni asistent za Latinsku Ameriku i prethodno provincijski ministar Argentinsko-urugvajske provincije. Nakon potvrde izbora novi General je braći zahvalio na iskazanom povjerenju te izrazio uvjerenje da će izazovima koji su pred Redom moći odgovoriti ujedinjenim snagama sviju.

FRA CARLOS ALBERTO TROVARELLI, član je Argentinsko-uruguajske provincije sv. Antuna Padovanskoga, rođen je 21. lipnja 1962. u Cinco Alto, provincija Rio Negro, u Argentini. Za svećenika je zaređen 25. ožujka 1995. Potom je magistrirao u Padovi iz pastoralne teologije.

Na novoga generalnog ministra i njegovu vrhovnu uprava Reda franjevaca konventualaca pada briga za 3.995 članova, ovako raspoređenih: 84 novaka, 480 postnovaka jednostavnih zavjeta, 554 svečano zavjetovane braće, 76 đakona (među kojima je devet stalnih đakona), 2.777 svećenika i 24 biskupa. Red je prisutan u 68 zemalja, članovi Reda žive u 608 bratstava, 28 provincija, 20 kustodija, 23 delegacija i 7 misija.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV