Nedjelja Dobroga Pastira – Molve

Ovoga 12. 5. 2019. odzvanjaju nam riječi psalmiste: ,,Gospodin je pastir moj, ni u čem ja ne oskudijevam”. Nedjelja je Dobroga Pastira i Majčin je dan. U Župi Uznesenja BDM u Molvama svečanije je i zbog prisutnosti o. Stjepana Brčine, magistra bogoslova i promicatelja duhovnih zvanja, i bogoslova naše provincije.

Euharistijsko slavlje u u 10.00 sati predslavio je o. Zdravko Tuba uz koncelebraciju o. Stjepana i o. Miroslava Štubana. U prigodi molitve za duhovna zvanja i u vidu promicanja ljepote življenja posvećena života o. Stjepan je u svojoj propovijedi istaknuo važnost molitve u prepoznavanju poziva, odgovoru Gospodinu na poziv i življenja poziva. Ujedno je svima prisutnima i gledateljima preko televizijkih ekrana postavio pitanje: ,,Na što tebe i mene, po imenu, Isus danas poziva?” Dok razmišljamo o Dobrom Pastiru odgovorit nam je i na ovo pitanje kako bi nam hod s Dobrim Pastirom bio siguran, kako bi prepoznavši možda svoje lutanje mogli uputiti korak povratka Pastiru koji nas traži, poziva…

Euharistijsko slavlje prenosila je Hrvatska radiotelevizija, na svom prvom programu, kojoj od srca zahvaljujemo što su u zajedništvu s vjernicima naše župe mogli biti i svi vjernici koji su preko televizijskih ekrana pratili euharistijsko slavlje. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u animiraju euharistije: bogoslovima i ministrantima za svečanu asistenciju, čitačima, pjevačima kao i vjernicima prisutnim u narodnoj nošnji. Posebna hvala o. Stjepanu koji je s bogoslovima došao u našu župu, što koristi svaku mogućnost rada za Gospodina i Njegovo kraljevstvo. Hvala im za svjedočenje radosnog pripadanja Gospodinu i putovanja s Njim ovozemaljskim stazama. Molimo Gospodina Gospodara žetve za hrabrost odaziva onih koje poziva. Marija, naša nebeska Majka, neka prati mladiće i djevojke na putu osluškivanja Gospodinova glasa.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV