Dani sv. Ante u Visu

U organizaciji Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga, župe Uznesenja Blažene Djevice Marije i samostana sv. Jere iz Visa  te uz suradnju i potporu Grada Visa od petka 3. svibnja do nedjelje 5. svibnja održani su Dani sv. Ante u Visu.

Program je započeo u petak, 15. ožujka u 17.00 sati dolaskom relikvijara s dijelom tijela sv. Antuna u samostansku crkvu sv. Here. Potom je uslijedila antunovska pobožnost i sveta misa u 18.00 sati koju je predslavio fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga. U koncelebraciji su bili gvardijan samostana sv. Jere fra Pero Kelava, fra Žarko Mula, član samostana i fra Damjan Glavaš, dugogodišnji gvardijan viškog samostana.

U subotu, 4. svibnja s početkom u 20.00 sati u Hrvatskom domu u Visu Ansambl Kolbe izveo je prvi hrvatski autorski mjuzikl o sv. Antunu pod nazivom Svetac svega svijeta.

Ansambl Kolbe dobro je poznat na kršćanskoj duhovnoj sceni jer je pristutan već osam godina i prepoznatljiv po izvođenju duhovnih mjuzikala. U proteklom razdoblju napravili su tri vrlo uspješna mjuzikla koja su izvođena diljem Lijepe naše u brojnim kazalištima i dvoranama.

Sa svojim hit mjuziklom Svetac svega svijeta Ansambl Kolbe nalazi se na turneji. Do sada su nastupali u Zagrebu, Svetom Ivanu Zelini, Humcu, Mostaru, Vukovaru, Vinkovcima i u Splitu u Hrvatskom narodnom kazalištu u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture.

Program Dani sv. Ante na otoku Visu završava svečanom svetom misom i procesijom sa relikvijarom koja započinje u 10.30 sati u nedjelju u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Visu koju je predslavio župnik don Milan Šarić, a propovijedao je fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa Glasnika sv Antuna Padovanskoga.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV