Svetac svega svijeta u Splitu

U sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu Ansambl Kolbe izveo je u prepunoj dvorani dva puta za redom svoj hit mjuzikl Svetac svega svijeta. Biranim riječima prije izvedbi obratio se duhovnik Ansambla i glavni urednik Veritasa Glasnika sv Antuna Padovanskoga fra Vladimir Vidović koji je zahvalio svima koji su ovaj nastup omogućili. Ansambl Kolbe je nastao u okviru Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i okuplja mlade ljude koji izvode kršćanske mjuzikle. Poslije mjuzikla Život za život, Uskrslog ovo je posljednja uspješnica koja obara sve rekorde u nastupima.

Nastup na manifestaciji Dani kršćanske kulture u prijestolnici kulture u HNK Split etablirao je Ansambl Kolbe u predvodnika jednog sasvim novog strujanja u nemirnim kulturnim vodama. Jer svojim angažmanom, strpljivim radom, profesionalizmu svjedoče prave vrijednosti.

Mjuzikl Svetac svega svijeta prvi je hrvatski autorski mjuzikl o sv. Antunu Padovanskom. Pisac libreta je Nino Škrabe, autor glazbe Branko Bardun, a redatelj Robert Bošković.

Sljedeći nastup Ansambla Kolbe je na otvaranju Festivala kršćanskog kazališta 23.svibnja u Zagrebu u Dvorani sv. Franje na Svetom Duhu.

Hvala Splite!

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV