Duhovna obnova u Domu sv. Antuna

U nedjelju, 31.ožujka 2019. godine održana je korizmena duhovna obnova za studente u Domu sv. Antuna na zagrebačkom Svetom Duhu. U studentskom domu trenutno živi 13 mladića koji su smješteni potpuno besplatno tijekom akademske godine. Prije početka duhovne obnove studenti su posjetili samostan Svetoga Duha gdje ih je samostansko bratstvo na čelu s gvardijanom fra Tomislavom Glavnikom primilo te ugostilo. U međusobnom druženju i ugodnom razgovoru studenti su imali prilike upoznati se s djelovanjem i aktivnostima u samostanu i župi.

Duhovnu obnovu vodio je fra Vladimir Vidović, ravnatelj i duhovnik Doma sv. Antuna. Duhovnu obnovu započela je u 16 sati euharistijskim slavljem u kapelici Svetoga Duha, potom je uslijedila kateheza na temu Obraćenje u svakodnevlju u kojoj je duhovnik poticajnim riječima pozvao studente na zauzeto življenje dara vlastite vjere u svakodnevnim obvezama i dužnostima te neprestanu potrebu obraćenja i usmjeravanja vlastitog života prema Kristu Gospodinu.

Nakon kraće pauze, studenti su se uputili u nacionalno svetište Majke Božje u Mariju Bistricu gdje su u razmatranju Muke Kristove obavili pobožnost križnoga puta na bistričkoj Kalvariji.

Dom sv. Antuna djeluje od 1995 godine i od tada pruža potpuno besplatno smještaj i hranu za studente. Dom djeluje u okviru Hrvatske provincije svetoga Jeronima franjevaca konventualaca čiji se redovnici brinu o funkcioniranju Doma te su ujedno i duhovnici studentima.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV