Dani sv. Antuna u Vukovaru

U organizaciji Župe sv. Antuna Padovanskoga, Župe sv. Filipa i Jakova te Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga te uz suradnju Grada Vukovara od petka 15. ožujka do nedjelje 17. ožujka održani su Dani sv. Antuna u Vukovaru.

Program je započeo u petak, 15. ožujka u 17 sati dolaskom relikvijara s dijelom tijela sv. Antuna koji je bio izložen u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova na čašćenje. Pobožnost sv. Antunu u čast i svetu misu predvodio je fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa, a križni put prije svete mise fra Ivan Lotar, zamjenik glavnog urednika. U pratnji Relikvijara bili su još bogoslovi fra Matej Milić i fra Franjo Čolakovac.

U subotu, program je nastavljenu 10.00 sati susretom za krizmanike gdje su krizmanici razmišljali o životu sv. Antuna Padovanskoga. U 17 sati bio je susret za roditelje prvopričesnika i krizmanika na temu Sakramentalnost u životu sv. Antuna. U 18.00 sati  antunovska pobožnost i potom je slijedila sveta misa u 18.30 sati. Poslije svete mise bio je prigodni program pod nazivom Noć čudesa sv. Antuna. Program drugoga dana vodio  je fra Ivan Lotar.

U nedjelju, 17. ožujka svetu misu u 11 sati je predslavio je fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa – Glasnika sv. Antuna.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV