Turneja mjuzikla Svetac svega svijeta u Hercegovini

Prvi hrvatski autorski mjuzikl o svetom Antunu Padovanskom u produkciji Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca te u izvedbi Ansambla Kolbe izazvao je veliki interes svojim gostovanjem u Hercegovini. Brojna publika u Humcu i Mostaru, oko 2500 ljudi, svjedočila je veličanstvenom prikazu života sv. Antuna.

U subotu 8. ožujka mjuzikl Svetac svega svijeta koji govori o životu sv. Antuna Padovanskoga izveden je u prepunoj crkvi sv. Ante na Humcu. Bilo je prisutno više od 1500 gledatelja koji su gromoglasnim pljeskom tijekom, a osobito nakon izvedbe, nagradili trud i rad glumačke postave.

Izvedba u Humcu bila je posebna jer je to bilo prvo međunarodno gostovanje Ansambla Kolbe s mjuziklom Svetac svega svijeta, bila je to jubilarna dvadeseta izvedba, i bila je to prva izvedba u crkvi, koja se morala dodatno tehnički opremiti kako bi se mjuzikl mogao izvesti.

Svetac svega svijeta je prvi hrvatski autorski mjuzikl koji govori o životu sv. Antuna, izvodi ga Ansambl Kolbe, a mjuzikl je producirala Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca te je premijerno izveden 29.lipnja 2018. Godine u Dvorani sv. Franje na Svetom Duhu u Zagrebu. Ansambl Kolbe započeo je krajem veljače turneju sa mjuziklom Svetac svega svijeta u Svetom Ivanu Zelini. Poslije Hercegovine Ansambl gostuje 16. i 17. ožujka u Vinkovcima i Vukovaru. Potom 2., 6. i 7. travnja ima izvedbe u Zagrebu, te potom 14. travnja na Cvjetnicu nastupa u HNK Split u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture. U svibnju je gostovanje u Visu i Varaždinu, u lipnju Ansambl gostuje u Karlovcu, Šibeniku te u Njemačkoj u hrvatskim katoličkim misijama u Stuttgartu i Reutlingenu. Ovogodišnju sezonu Ansambl završava otvaranjem Creskih kulturnih večeri početkom srpnja u Cresu.

Stvaranje kršćanskih mjuzikala, predstava i drugih programa pridonosi oplemenjivanju kulture. Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i Ansambl Kolbe svojim djelovanjem na kulturnoj sceni daju nemjerljiv doprinos unošenjem kršćanskih vrednota u svijet umjetnosti. Evangelizacijsko poslanje Ansambla Kolbe u kreiranju duhovnih mjuzikala te pronošenje jasnih poruka kršćanskih vrednota svjedoče o novoj evangelizaciji na djelu.

„Svetac svega svijeta” premijerno je izveden 29. lipnja 2018. godine u Zagrebu. Režiju potpisuje Robert Bošković, scenarij je napisao Nino Škrabe, a glazbu Branko Bardun.

Sljedeću subotu Ansambl Kolbe s mjuziklom Svetac svega svijeta gostuje u Vinkovcima, a u nedjelju u Vukovaru.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV