Primanje u Framu – Vinkovci

Od 14.-16. veljače budući framaši Frame Vinkovci povukli su se u osamu na duhovnu obnovu u salezijanskom centru u Belom Manastiru.

Ta dva dana došla su nam kao dobra priprema za ono sto je uslijedilo taj vikend.

U subotu, 16. veljače u župi Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima (Novom Selu), 33 framaša je službeno primljeno u bratstvo Frame Vinkovci.  Tim činom Frama Vinkovci je nakon dosta godina ponovo obnovljena.

Geslo primanja bilo je: „Gle kako je dobro i kako je milo, kao braća zajedno živjeti“ (Ps 133,1). Sveto misno slavlje predvodio je područni duhovni asistent fra Matija Marijić, uz koncelebraciju  duhovnog asistenta Frame Vinkovci-BSM, fra Željka Klarića, i drugih svećenika: duhovnog asistenta Frame Vukovar-Borovo Naselje, fra Andru Tomislava Gluščića, fra Matiju Antuna Mandića i fra Filipa Pušića, nacionalnog duhovnog asistenta.

Toga dana u župi BSM okupilo se mnoštvo mladih iz raznih mjesta i frama Osječkog područnog bratstva. Framaši su u procesiji ušli u crkvu i na samom početku mise u obredu primanja u Framu Vinkovci pristupilo je 33 mladih, većinom srednjoškolca.

Nakon svete mise druženje smo nastavili u dvorani crkve. Uz hranu i piće, framaši su nam priredili i skeč pod nazivom „Naš mali samostan“ koji je na šaljiv način prikazivao život u jednom samostanu.

Nikolina Kalić, Frama Vinkovci

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV