Postulatura

Samostanskoj zajednici franjevaca konventualaca u Cresu ulaskom u Postulaturu pridružila su se dvojica novih članova Filip Samardžić i Bruno Zebić. Za njih dvojicu postulatura je započela 11. prosinca 2018. godine kada su u vrijeme molitve Šestoga časa u samostanskoj kapelici započeli svoj duhovni hod.

Gvardijan fra Vitomir Glava u ime oca Provincijala primio je postulante u postulaturu pitanjem: “što tražite od nas?“ naglašavajući pritom zajednički pristup odgoju cijele samostanske zajednice kao mjesta duhovnog rasta i odgovora na Božji poziv. Postulanti Bruno i Filip su tako pred zajednicom odgovorili da žele živjeti u molitvi, radosti i u pokori, truditi se slijediti Krista po uzoru na siromašnog i poniznog sv. Franje.

Dosadašnji postulant Ante Koudela svoju postulaturu započeo je uoči svetkovine svetog Franje 03. listopada 2018 godine., kojemu su se ovih dvojica novih postulanata pridružili.

Na molitvi Šestog časa bili su prisutni i gvardijan samostana fra Vitomir Glavaš, samostanski vikar fra Ferdinand Ćavar, magister postulanata fra Josip Petonjić te fra Stjepan Brčina magister sjemeništaraca i bogoslova i promicatelj duhovnih zvanja.

U znaku prihvaćanja toga formativnog puta, od zajednice novi su postulanti dobili Bibliju – Riječ Božju i franjevački znak Tau kao znak milosrđa i pokorničkog života obnovljenog u Kristu.

Čestitajući na odvažnom koraku ulaska u našu zajednicu novim postulantima, preporučamo ih u molitvama Gospodinu da ih vodi po svome putu nadahnutom životom sv. Franje Asiškoga.

 

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV