Održani Dani trajnog odgoja naše Provincije

U zagrebačkom svetoduškom samostanu 29. i 30. listopada 2018. godine održani su dani trajnog odgoja ili permanentne formacije svečanozavjetovane braće.

Susret je vodio fra Josip Blažević, provincijal.

Prvoga dana, nakon Jutarnje molitve, susreli smo se s dokumentom “Novo vino u nove mješine” čijom je analizom fra Josip potaknuo braću na revno svjedočenje evanđelja i na rad na osobnom odnosu s Bogom. Uslijedila je projekcija filma “Inspektorov poziv”, nakon čega smo o istom raspravljali. Uslijedilo je fra Josipovo razmišljanje i sažetak dokumenta “Kontemplirajte” na temelju biblijske knjige Pjesma nad pjesmama “. Svetu misu je u zajedništvu s braćom predslavio fra Ivan M. Lotar.

Drugi dan započeli smo molitvom Jutarnje i svetom misom, a nastavili ga godišnjim planiranjem rada s mladima. Nositelj toga bit će naš Centar za zvanja. Poslijepodnevni dio započeli smo trenucima posvećenim molitvenom čitanju Svetog Pisma Lectio Divina na temu biblijskog teksta Pj 8, 5-7., koje je predvodio fra Josip Ivanović, a nastavili ga razmišljanjem o dokumentu “Kontemplirajte”. Oba dana završili smo bratskim druženjem.

Radosni i ispunjeni vraćamo se svojem apostolatu u mjestima gdje smo “posijani”. Preporučamo se u vaše molitve!

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV