Dan otvorenih vrata Pučke kuhinje

U nedjelju, 28.listopada održan je Dan otvorenih vrata Pučke kuhinje na Svetom Duhu. Naime, toga dana u župi sv. Antuna Padovanskoga obilježen je Dan zahvalnosti za plodove zemlje i Božja dobročinstva što je bio neposredan povod za organiziranje Dana otvorenih vrata Pučke kuhinje u smislu senzibiliziranja šire javnosti za potrebe najsiromašnijih. Toga dana pripremale su se pizze te su posjetitelji mogli tom prilikom donirati novčana sredstva za potrebe Pučke kuhinje.

Građani su od 8 sati mogli razgledati prostore Pučke kuhinje. U 9 sati održana je i radionica izrade domaćih kiflica za najmlađe u sklopu Dana zahvalnosti za plodove zemlje. U 13 sati bio je ručak za redovne korisnike Pučke kuhinje. 

U sklopu karitativne djelatnosti franjevaca konventualaca na Svetom Duhu od 1995. godine djeluje Dom sv. Antuna koji pod svojim krovom osigurava smještaj, i to potpuno besplatan, za četrnaest studenata te svakodnevno, osim nedjelje, priprema 300-tinjak obroka za siromašne sugrađane u sklopu Pučke kuhinje.

Pomoći čovjeku u nevolji, gladnoga nahraniti i žednoga napojiti jest znak Kristove pristunosti u vremenu te ujedno i dio našega franjevačkog identiteta. Naša misija i poslanje jest omogućiti ljudima koji su u potrebi dostojanstven način života te ublažiti posljedice siromaštva i neimaštine.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV