Organizator hodočašća „Nikolinom Bosnom“ fra Ivan Bradarić pohodio mjesta koja će posjetiti hodočasnici

Organizator hodočašća „Nikolinom Bosnom“ rektor Hrvatskoga nacionalnoga svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku fra Ivan Bradarić, OFMConv.,  u vidu priprave hodočašća pohodio mjesta koja će posjetiti hodočasnici i susreo se s domaćinima. Ovo hodočašće prva je etapa u trogodišnjoj pripravi za proslavu 50 godina od kanonizacije prvoga hrvatskog sveca, sv. Nikole Tavelića.

Fra Bradarića je u četvrtak, 22. ožujka u Sarajevu primio i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, kojem je predstavljena inicijativa obilježavanja ove visoke obljetnice, te posebno hodočašće „Nikolinom Bosnom“. Kardinal Puljić je pokazao veliko zanimanje za ovo hodočašće, te se unaprijed raduje susretu s hodočasnicima i euharistijskom slavlju kojega će u sarajevskoj katedrali predvoditi u nedjelju, 29. travnja u 16 sati. U razgovoru s fra Bradarićem, kardinal Puljić se prisjetio kako je sama kanonizacija sv. Nikole Tavelića 21. lipnja 1970. godine prethodila danima tijekom kojih se on intenzivno u duhovnim vježbama pripremao za svoje svećeničko ređenje 29. lipnja iste godine.

Tijekom dvodnevnoga obilaska, fra Bradarić je posjetio franjevački samostan u Tomislavgradu gdje će hodočasnici iz Šibenika 28. travnja slaviti misu, te je razgovarao s gvardijanom fra Sretanom Ćurčićem. Također se u Travniku susreo s ravnateljem Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Željkom Marićem. U Kraljevoj Sutjesci gdje će se u tamošnjem samostanu održati druga zajednička točka za sve hodočasnike, 29. travnja, fra Bradarić je razgovarao s gvardijanom fra Željkom Brkićem. O programu toga susreta razgovarao je u Sarajevu i s provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozom Marinčićem, koji je također pozdravio inicijativu i rado prihvatio da se i na ovaj način predstavi bogata franjevačka baština koju će dijelom hodočasnici moći upoznati u samostanima i muzeju koji će posjetiti. Fra Marinčić će u Kraljevoj Sutjesci prevoditi molitvu hodočasnika koju će pjesmom animirati bogoslovi.

Više o samom hodočašću „Nikolinom Bosnom“ pročitajte ovdje.

20180322_090934

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV