Redoviti provincijski kapitul OFM Conv – Prvi dan

U ponedjeljak 19. veljače započeo je Redoviti provincijski kapitul Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca kojemu predsjeda fra Marco Tasca, generalni ministar Reda.

Euharistijsko slavlje u 10 sati predvodio je fra Josip Blažević, provincijalni ministar, koji je u homiliji istaknuo da slavljenje Kapitula nije tek pravni događaj, nego prvenstveno duhovno-karizmatski susret, mjesto evanđeoskoga raspoznavanja i susretište autentičnost bratstva.

Nakon zaziva Duha Svetoga i provjere prisutnosti braće kapitularaca Kapitul je izglasao predloženog tajnika fra Zlatka Vlaheka. Potom je generalni ministar otvorio Redoviti provincijski kapitul koji je započeo sa svojom Prvom sjednicom. U nastavku su, kako je predviđeno Pravilnikom za slavljenje redovitoga provincijskog kapitula, izabrana radna tijela Kapitula (predsjedničko vijeće, komisija za razna pitanja, komisija za pregledavanje računa i moderator) te su fra Milan Holc, generalni vizitator, i fra Josip Blažević, provincijalni ministar, pojedinačno iznijeli svoje izvješće o generalnoj i provincijskoj vizitaciji obavljenoj u 2017. godini.

Dan je završio molitvom Večernje te bratskim druženjem.

Tajništvo Redovitoga provincijskog Kapitula OFM Conv.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV