Završen drugi turnus duhovnih vježbi u creskom samostanu sv. Frane

U creskom samostanu sv. Frane od 25. do 30. lipnja 2017. održane su duhovne vježbe na kojima je sudjelovalo 16 braće naše Provincije: fra Josip Blažević, fra Bernardin Filinić, fra Damjan Glavaš, fra Jere Vujić, fra Đuro Crlenjak, fra Filip Musa, fra Tomislav Cvetko, fra Milan Gelo, fra Tomislav Glavnik, fra Ferdinand Ćavar, fra Nikola Šantek, fra Ivan Bradarić, fra Vitomir Glavaš, fra Martin Jaković, fra Ljudevit Marčić, fra Roko Bedalov i svećenik Banjalučke biskupije vlč. Anton Piličić.

Duhovne vježbe vodio je prof. dr. don Tonći Matulić. U nadahnutim razmatranjima duhovnik je progovorio o temi crkvenog i franjevačkog zajedništva, koje proizlazi iz zajedništva Trojedinog Boga te o konkretnom življenju zajedništva u svakodnevici.

Četvrtak popodne i petak dopodne bili su posvećeni bratskom razgovoru o provincijskim prioritetima. U bratskoj atmosferi izašla su na vidjelo stajališta sve braće a raspravom je koordinirao slovenski subrat fra Andrej Šegula. Gvardijan fra Zdravko Tuba i braća samostana pokazali su se izvrsnim domaćinima i gostoljubivima kao i obično. Posljednji ovogodišnji turnus duhovnih vježbi održat će se u listopadu u Splitu od 8. do 13. listopada 2017. kada će i za drugu grupu sudionika biti upriličen sličan susret razgovora o provincijskim prioritetima.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV