Proslava 50 godina župe sv. Stjepana pod borovima

Duhovna priprava za proslavu 50 godina postojanja župe sv. Stjepana pod borovima započela je devetnicom sv. Anti u crkvi sv. Frane na obali. Svaku večer od nedjelje 4.06. molimo svetu krunicu u 18 sati, večernju u čast sv. Ante te svetu misu s prigodnom propovijedi.

Ostatak programa predviđa se kako slijedi:

U srijedu 14. lipnja 2017. je na Sustipanu cjelodnevno klanjanje pred Presvetim. U 9 ujutro izložit ćemo Presveto i klanjanje će završiti večernjom svetom misom u 18 sati
U četvrtak 15. lipnja 2017. je svetkovina Tijelova. Na Sustipanu je sveta misa u 18 sati te nakon svete mise Tijelovska procesija starim grobljem. U 20 sati je predstavljanje knjige „Ja tako mislim“ autora fra Žarka Relote. Knjigu će predstaviti fra Ivan Karlić, akademik, don Tomislav Čubelić, katedralni župnik i dekan te fra Ljudevit Maračić, profesor.
Program će voditi Antonela Lolić, voditeljica ureda za odnose s javnošću Policijske uprave Splitsko-Dalmatinske. Pjevanje će animirati policijska klapa „Sv. Mihovil“.

U petak 16. lipnja 2017. u 18 sati na Sustipanu je proslava 50. obljetnice postojanja župe. Svetu misu u 18 sati u zidinama drevne benediktinske bazilike predslavi nadbiskup Marin Barišić. Ova sveta misa ujedno je i Te Deum za završetak školske i akademske godine.

borovi

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV