Franjevačka korizmena duhovna obnova – Sisak – Galdovo

U župi sv. Josipa Radnika u Sisku od 16.3. do 19.3. održala se Franjevačka korizmena duhovna obnova. Program je započeo u četvrtak 16.3. u 18.15 sati molitvom franjevačke krunice koju je animiralo mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda potom je uslijedila sveta misa i kateheza za odrasle na temu Obrati se i vjeruj evanđelju – ‘Ljepota Božjeg stvorenja se sastoji u njegovoj sposobnosti da se mijenja’ koju je imao fra Filip Pušić.

U petak, 17.3.2017. godine od 9.00 do 10.00 sati bio je susret za vjeroučenike prvih i drugih razreda osnovne škole, a od 10.30 do 12.00 sati susret za vjeroučenike trećih i četvrtih razreda osnovne škole na temu: U radionici svetoga Josipa. Poslijepodnevni dio započeo je u 16.30 sati molitvom Večernje i izlaganjem Presvetog oltarskog sakramenta i klanjanjem u šutnji. Za to vrijeme bila je prilika za svetu ispovijed i osobni razgovor i molitvu. U 18.15 sati uslijedila je pobožnost križnoga puta. Potom je bila sveta misa i kateheza za odrasle na temu: „Ni ja te ne osuđujem. Idi i od sada više nemoj griješiti“ koju je imao fra Milan Gelo. U subotu od 9.00 do 10.30 sati bio je susret za pete i šeste razrede osnovne škole, a od 11.00 do 12.30 sati za sedme i osme razrede osnovne škole na temu: Što ću ja na svetoj misi? Poslijepodnevni program započeo je u 16.30 molitvom Večernje i euharistijskim klanjanjem te prilikom za svetu ispovijed i osobni razgovor i molitvu. U 18.15 sati bila je pobožnost Blaženoj Djevici Mariji i sveta misa. U 20.00 sati bio je susret za mlade na temu: Update! Ispovijedi se!

Franjevačka korizmena duhovna obnova završila je u nedjelju, 19.3. euharistijskim slavljima u župnoj crkvi sv. Josipa te u filijalnim crkvama u 9.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati. Pod večernjom svetom misom mjesno bratstvo OFS-a proslavilo je svoga nebeskog zaštitnika sv. Josipa. Svetu misu je propovijedao trajni đakon Sisačke biskupije Vjeko Uvalić, član OFS-a, otac petero djece i vjeroučitelj u školi, nakon čega je bilo bratsko druženje kojem se priključilo i mjesno bratstvo OFS-a iz Hrvatskog Ćuntića sa svojim duhovnim asistentom fra Petrom Žagarom. Voditelji franjevačke korizmene duhovne obnove bili su fra Milan Gelo, fra Filip Pušić i fra Vladimir Vidović.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV