Obećanja franjevačke mladeži Frame Sveti Duh

U nedjelju 13. studenoga 2016. godine za vrijeme svečane večernje svete mise u župnoj crvki sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, trinaestero mladih franjevačke mladeži Frame Sveti Duh dali su svoja obećanja. Sveto misno slavlje predslavio je mnogopoštovani o. Provincijal fra Josip Blažević a na misi uz njega koncelebrirali su župnik fra Martin Jaković, nacionalni i područni duhovni asistent fra Filip Đurđević, đakon fra Ivan M. Lotar i mjesni duhovni asistent fra Josip Petonjić.

Obećanja je prvi puta dalo petero mladih: Barbara Češković, Vjekoslav Majerić, Marija Milanović, Željka Muslić i Franka Škrlec. Svoja su obećanja ponovili: Ivana Linde, Anamarija Buneta, Mirta Majerić, Laura Makar, Monika Marković, Magdalena Novosel, Josip Vrbanić, Josip Zubac.

Fra Josip Blažević u svojoj je propovijedi istaknuo kako unatoč tome što u današnje vrijeme obećati nešto i to osobito pred Bogom i Crkvom nije nešto što je od društvene zajednice cjenjeno niti popularno, uočava hrabrost i ustrajnost ovih mladih ljudi da se ovakvim javnim obećanjima predaju Kristu i radnosno na franjevački način odazivaju širenju Radosne vijesti.

Nakon misnoga slavalja svi prisutni na svetoj misi bili su pozvani u dvoranu sv. Franje na zajednički nastavak slavlja obećanja uz kratkti progam i zajedničku okrepu pripravljenu od framaša svetoduške zajednice.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV