Fra Augustin Kordić proslavio Zlatni jubilej

U nedjelju 18. rujna 2016. u Nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavilića pod svečanom koncelebriranom misom s početkom u 10.30 sati, svoju pedesetu obljetnicu svećeničkog ređenja, proslavio je fra Augustin Kordić, franjevac konventualac, član samostana sv. Frane u Šibeniku.

Fra Augustin je rođen 17. srpnja 1939. u Grljevićima, općina Ljubuški u  Hercegovini. Kršten je istoga dana a njegovi roditelji otac Mate i majka Anica r. Medić dadoše mu ime Zdravko. Jednog dana, dok je fra Augustin pohađao 3. razred osnovne škole, 1950. godine, njegov otac zapitao ga je, da li bi on želio biti pratar? Fra Augustin je spremno odgovorio da bi to želio. I tu se rodila klica njegovoga budućega redovničkoga i svećeničkog zvanja.

Na pedesetoj obljetnici svećeničkog ređenja propovijedao je fra Stanko Mijić, koji je fra Augustinu propovijedao na mladoj misi. U svojoj propovijedi istaknuo je da mu je fra Augustin napisao u pismu da ne želi da se govori o njemu nego samo o Bogu i onome što je Božje. Tako je fra Stanko nadahnuto govorio o Bogu i vjeri u Boga u današnjem svijetu.

Svetoj misi prisustvovali su: fra Ivan Bradarić i fra Ivan Penava, članovi samostana sv. Frane u Šibeniku, fra Stanko Mijić, propovjednik, fra Anđelko Sesar, član samostana sv. Antuna Padovanskog u Novom Marofu, koji također ove godine slavi pedesetu obljetnicu svojeg svećeničkog ređenja, fra Nikola Šantek, tajnik Provincije, fra Filip Musa, gvardijan i župnik u Molvama, fra Ljudevit Maračić i fra Josip Priselac, članovi samostana Svetog Duha u Zagrebu i fra Filip Milanović, župnik šibenske župe Gospe van Grada.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV