Prezbitersko ređenje fra Milana Gele i fra Josipa Ivanovića

“Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s pomoćnim biskupima zagrebačkim mons. Valentinom Pozaićem i mons. Mijom Gorskim, redovničkim poglavarima, rektorom i poglavarima Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa te mnogobrojnim svećenicima, podijelio je u subotu 18. lipnja na euharistijskom slavlju u zagrebačkoj prvostolnici, sveti red prezbiterata trinaestorici đakona.

Uvodeći u euharistijsko slavlje, kardinal Bozanić je istaknuo da „nas je okupila radost i zahvaljivanje Bogu za dar svećeništva“.

Na početku svoje homilije Kardinal je govoreći o svetom redu prezbiterata rekao: „Prezbiterat nije cilj koji kandidati sami od sebe dosižu, niti je imánje što ga Crkva posjeduje. Prezbiterat je od početka bio i uvijek će biti samo milost i izmoljeni dar. Sveti Pavao jasno kaže da po milosrđu imamo ovu službu (usp. 2Kor 4,1). Apostol u istom današnjem misnom čitanju stoga zaključuje: Mi ‘ne propovijedamo same sebe, nego Krista Isusa Gospodinom, a sebe slugama vašim poradi Isusa’ (2Kor 4,5). Dragi ređenici, vi postajete dionici ministerijalnog svećeništva u svetoj godini Izvanrednog jubileja milosrđa. Uvijek imajte na pameti ovo: služba prezbiterata što je sada primate je samo dar Božjega milosrđa.“

„Dragi ređenici, danas na dan svoga ređenja primite ove Papine riječi kao program svoga svećeničkog života. Budite hrabri i postojani, blagi i ponizni Kristovi svećenici. Neka vam blaženi Alojzije Stepinac bude orijentir u službi i životu. Vašu prezbitersku službu preporučujem moćnom zagovoru blaženog Alojzija i nebeskoj pomoći Presvete Bogorodice Marije, Majke svećenika“, zaključio je kardinal Bozanić.

Prije završnog blagoslova, Kardinal  se obratio ređenicima i okupljenima rekavši da za ređenike ima poseban pozdrav i blagoslov –  pape Franje s kojim se je susreo jučer 17. lipnja u Rimu.

Za Hrvatsku provinciju sv. Jeronima franjevaca konventualaca zaređeni su:

fra Milan GELO, OFMConv. (Župa Rođenja BDM, Ljubunčić, BiH)

fra Josip IVANOVIĆ, OFMConv. (Župa Bezgrešnoga Srca Marijina, Vinkovci). ”

Cijelu galeriju kao i propovijed kardinala možete pogledati OVDJE.

Naše mladomisnike preporučamo u Vaše molitve !

Mir i dobro !

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV