Antunovo u Novom Marofu

Ovogodišnja proslava svetkovine sv. Antuna, odnosno završetak sveukupne proslave Antunova v Marofu, zaključena je popodnevnim vjerskim sadržajima. Najprije je u 18 sati bio blagoslov djece i ljiljana. Crkva je bila premalena da primi ovaj najljepši ures i prinos Bogu, a to su naša djeca. Bilo je iznimno veselo i razigrano, ali smo ipak uspjeli i pjevati i moliti zagovor svetog Antuna za svu našu djecu da rastu u mudrosti i milosti Božjoj.

Nakon toga u 18.30 uslijedila je procesija gradom sa relikvijarom i moćima sv. Antuna. Sudjelovalo je oko 750 vjernika. Uz molitvu, posebnu svečarsku notu su dali članovi orkestra limene glazbe sv. Martin iz Brezničkog Huma. Relikvijar su nosili naši vatrogasci, uz pratnju gradonačelnika Siniše Jenkača i njegova zamjenika Ivana Tuka; članova udruga i KUD-a; pastoralnih vijećnika i ostalog puka Božjega.

Nakon ophoda ulicama našega grada slijedila je svečana sveta misa koju je predslavio preč. Stjepan Mostečak, dekan, uz koncelebraciju svećenika iz okolnih župa. Misa je bila lijepa i svečana, osobito zbog lijepog pjevanja na kojem su se udružili pjevači i svirači iz Marofa i Možđenca. Nakon svete mise, maestro Višeslav Jaklin je izveo kratki orguljaški koncert koji je bio iznimno dobro prihvaćen i popraćen dugim pljeskom.

Po svršetku misnog slavlja, nastavljeno je druženje u dvorištu crkve uz okrjepu i piće te uz zvukove orkestra.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV