Susret mladih

Od 6. do 8. svibnja 2016. godine održao se susret mladih koji se okupljaju u samostanima i župama u kojima pastoralno djeluju franjevci konventualci. Domaćini susreta bili su zagrebački samostan Svetoga Duha i Župa sv. Antuna Padovanskoga. „Svetac zaštitnik“ susreta je sv. Maksimilijan Kolbe od čije se mučeničke smrti ove godine obilježava 75. obljetnica. Polazeći od života i svjedočanstva Maksimilijana Kolbea, za susret je izbran moto: „Odvaži se i budi svjedok!“

Susret je započeo predstavljanjem pojedinih skupina mladih (Molve, Sisak, Split, Šibenik, Vinkovci i Zagreb) i euharistijskim klanjanjem u kapelici Svetoga Duha koje je predvodio fra Matija Antun Mandić.

Fra Tomislav Glavnik održao je srdišnje predavanje u kojemu je istaknuo potrebu odvažnosti i spremnosti dati svjedočanstvo života po primjeru sv. Maksimilijana Kolbea. Okupljeni su imali priliku razgovarati o svečevu primjeru i životu u radu u skupinama koji se održao na Sljemenu. U crkvici Marije Kraljice Hrvata fra Filip Pušić predslavio je euharistijsko slavlje u kojemu se dotaknuo važnosti Bezgrješne u svečevu životu. Dan je nastavljen izvedbom mjuzikla „Život za život“ u režiji Roberta Boškovića te zabavnim programom u dvorani sv. Franje.

Nedjeljno euharistijsko slavlje u 10.30 sati predslavio je fra Josip Blažević, provincijalni ministar, koji se u svojoj homiliji osvrnuo na nužnost odvažnosti i mladenačkoga poleta u župnim zajednicama te na življenje svjedočanstva pripadnosti Bogu i Bezgrješnoj. Susret je završio dojmovima sudionika te svečanim ručkom.

Mladi su bili smješteni u samostanu Svetoga Duha, a kuhinja Župe sv. Antuna Padovanskoga rado je otvorila svoja vrata potrebama ovoga susreta.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV