Novi broj Vox minoruma

Iz tiska je izašao novi, deveti broj Glasila odgojnih ustanova Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca: sjemeništa, postulature, novicijata i klerikata Vox minorum.

Broj odgajanika u sjemeništu, novicijatu i bogosloviji Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca broji jednak broju novoga broja časopisa; broji devetoricu mladića koji svojim svakodnevnim životom i radom pokušavaju radosno živjeti svoj redovnički poziv prilagođen njihovoj dobi. Redovnička zajednica franjevaca konventualaca 2015. godine postala je bogatija za dva nova svećenika fra Stjepana Brčinu i fra Filipa Pušića, dvojicu novih đakona fra Milana Gelu i fra Josipa Ivanovića, a fra Ivan M. Lotar položio je svoje svečane zavjete. Na samome početku nalazi se sjemeništarac Erik Matejak, trojica mladića su započela svoju godinu novicijata, a petorica nastavljaju svoj postnovicijatski odgoj u bogosloviji.

Ovogodišnji broj, osim događajima koji su obilježili odgojno-obrazovnu 2014/2015. godinu, bogat je različitim zanimljivim i kreativnim člancima, razmišljanjima i svjedočanstvima koji odišu vedrinom i radošću. Uz Jubilej milosrđa fra Zvonimir piše o milosrđu u životu sv. Franje Asiškoga, a fra Matej Milić vodi nas ulicama Asiza u društvu Franjevačkih izvora. Ovogodišnji suradnik fra Željko Klarić predstavlja mnogobrojnu obitelj Klarić, a fra Ivan M. Lotar piše o Kolbeovoj godini povodom 75. obljetnice mučeničke smrti ovoga sveca. Fra Milan Gelo i fra Josip Ivanović predstavljaju svoje diplomske radove, a fra Petar Krašek je razgovarao s fra Martinom Jakovićem, župnikom Župe sv. Antuna Padovanskoga i članom samostana Svetoga Duha u Zagrebu.

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca nakladnik je časopisa, a grafički ga uredio i dizajnirao Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga. Časopis je besplatan i služi za upoznavanje odgojnih ustanova kao i za promicanje duhovnih zvanja.

Časopis možete pogledati ovdje.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV