U Zagrebu održane duhovne vježbe za ministrante

Od ponedjeljka 4. siječnja do svetkovine Bogojavljenja 2016. godine, u zagrebačkom samostanu Svetoga Duha, održana je duhovna obnova za ministrante naše Provincije koji pohađaju 7. i 8. razred osnovne škole. Na susretu je bilo prisutno dvanaest dječaka iz četiri mjesta: Šibenik (Matej Maleš, Duje Supe, Josip Nakić, Matej Peran), Molve (Dominik Kokša i Krešimir Hontić), Vinkovci (Filip Štrbo, Luka Božanović, Andrija Kolarević i Gabrijel Ulman), Zagreb – sveti Antun (David Perić) i Zagreb – Bijenik (Gabrijel Majhen).

Voditelj susreta bio je fra Tomislav Cvetko, a u ostvarenju sadržaja pomogli su i fra Josip Blažević, fra Stjepan Brčina i fra Ivan M. Lotar. U prijepodnevnim satima ministranti su imali priliku slušati njihovom uzrastu prilagođene duhovne nagovore, a u poslijepodnevnom terminu svakoga dana imali su priliku za međusobno upoznavanje, druženje i rekreaciju. U ponedjeljak su posjetili manifestaciju Božićna priča (bajka) obitelji Salaj u Čazmi (Grabovnici), a u utorak su imali priliku razgledati i posjetiti znamenitosti Zagreba.

Ministranti su izrazili svoje zadovoljstvo, obnovljenost i ispunjenost duhovnom obnovom, ali i predložili neka poboljšanja za slijedeći zajednički susret kojemu se veselimo.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV