Marijafest 2015

U nedjelju, 11. listopada 2015., u večernjim satima održan je u Molvama Marijafest 2015. Festival je okupio deset izvođača koji su došli iz raznih gradova Lijepe naše. To su: Apostoli mira iz Mađareva, Vokalni sastav Matheus iz župe sv. Mateja iz Bizovca, VIS Izidor iz Splita, Zbor Belafuža iz Zadra, Bend Cobus, Zbor Mihovil iz Splita. Uz njih su nastupali i solo izvođači: Čedo Antolić i zbor Hrid, Petra Antolić, Željka Marinović i Petar Kalić.

Izvođači su stigli u Molve u subotu popodne. Nakon ručka započeo je glazbeni kamp, predavanje i rad po grupama. U večernjim satima je u župnoj crkvi uznesenja BDM u Molvama slavljena sveta misa, a nakon mise je bilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom. Za vrijeme klanjanja mladi su molitvom i pjesmom dali slavu Bogu. Oko 23 sata svi su se uputili na spavanje kod obitelji koje su ih ugostile.

U nedjelju nakon ručka započele su generalne tonske probe. Marija fest je započeo svečanom svetom misom koju je u crkvi Uznesenja BDM u Molvama predslavio mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski. Svetu misu je pjevanjem animirao zbor mladih Varaždinske biskupije. Službeni dio Marija festa nastavio se u Društvenom domu Molve. Nakon pozdrava fra Filipa Muse, gvardijana i župnika u Molvama, festival je otvorio mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski.

Pokrovitelji ovog festivala su Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i Varaždinska biskupija. U ime Provincije prisutnima se obratio izaslanik provincijalnog ministra fra Martin Jaković. U ime organizatora festival je zahvalnim govorom završila gđa. Ksenija Abramović.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV