Proslava sv. Franje i svečani zavjeti fra Ivana Marije Lotara na Svetom Duhu u Zagrebu

Na svetkovinu sv. Franje, u nedjelju, 4. listopada 2015. u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu, pod svetom misom u 19.00 sati svečane zavjete je položio fra Ivan Marija Lotar, franjevac konventualac.

Svečano misno slavlje predslavio je provincijalni ministar fra Josip Blažević u koncelebraciji s vlč. Tomislavom Korovom, župnikom župe sv. Ćirila i Metoda iz Vinkovaca, fra Martinom Jakovićem, župnikom župe sv. Antuna Padovanskog,  fra Nikolom Šantekom, magistrom bogoslova franjevaca konventualaca, fra Tomislavom Glavnikom, gvardijanom samostana Svetog Duha u Zagrebu i još desetak subraće koncelebranata.

U svojoj je homiliji fra Josip Blažević, provincijalni ministar, naglasio važnost vjere u kojoj zavjeti koje polaže fra Ivan moraju imati temelj. Jer svaki je izbor pogrešan ako nije motiviran čežnjom za savršenošću, da se ispuni volja Božja. Istaknuo je i sv. Franju kao primjer kako zavjete prihvatiti i živjeti te zahvalio obitelji fra Ivana na daru koji su podarili Bogu, Crkvi i Redu franjevaca konventualaca.

Nakon homilije uslijedio je obred zavjetovanja u kojem je fra Ivan Marija Lotar u ruke provincijalnog ministra položio svoje zavjete u Redu franjevaca konventualaca, te se tako do kraja svoga života predao u službu Bogu, franjevačkom bratstvu i braći ljudima.  Nakon mise u samostanskoj dvorani sv. Franje upriličena je zajednička večera uz čestitke i druženje.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV